Raceverslag Zolder, 20-23 mei 2011

Wederom mooi weer op Zolder. We gingen met een flinke ploeg; Guus, Bob, Ron, Harold, Ingrid, Bjorn, Eric, een vriend van Eric, ikzelf én Vienne. Een goed gezelschap, op een weekend wat in ieder geval qua weer goed zou zijn.

Nadat alles opgebouwd was gingen we weer vol goede moed de baan op. Hoewel... zodra ik in de auto stapte en wilde wegrijden, merkte ik al dat de koppeling wel heel erg hoog zat, na de laatste reparatie (price-as was gebroken en derhalve moest de hele versnellingsbak vervangen worden, zoveel schade was er). Eenmaal op de baan, na een paar rondjes, merkte ik dan de koppeling slipte. Terug de pitlane in, en gevraagd aan Harold wat er aan de hand kan zijn. "geen idee, rij maar verder en kijk maar hoe het gaat". Nou, niet echt, ik kwam de pitlane niet eens meer uit, zoveel slipte de koppeling.
Tussen de traning en de kwalificatie probeerde Harold nog wat de te doen, echter, er was niet veel tijd. Hij heeft een koppeling opgeboord, hopende dat het nu wel goed ging.

De kwalificatie gereden, het was al stukken beter. Maar zodra ik schakelde, en dan koppeling/gas tegelijkertijd wisselde, begon hij toch weer te slippen. Na de kwalifiactie aan Harold gevraagd nu wat te doen? Volgens hem kwam het door mijn schakelen, ik moest eerst de koppeling geheel los hebben alvorens ik weer gas kon geven.
Dus dan maar race 1 in. gedaan zoals Harold me opgedragen had.. Viel niet mee, maar zolang ik dit deed, ging het wel goed. Leuke race gereden, rondetijden ten opzichte van het jaar ervoor met 10 seconden (!) verbeterd, ik zat nu op een snelste rondetijd van 1.53 min.Nog een aardig momentje gehad met Bob; Bon reed achter mij, en we kregen de Fiat van Karin S. in het vizier. Ik er rechts voorbij, in de bocht na het rechte stuk.. Bob links. Ze was er niet blij mee geloof ik, Bob had onderweg nog een "akkefietje"met haar, waardoor ze na de wedstrijd tamelijk boos bij Bob verhaal ging halen. (terwijl er helemaal niets aan de hand was!)

Race twee ging ook goed, helaas begon de koppeling dit keer weer meer op te spelen, waardoor ik toch maar voortijdig naar binnen ben gegaan. Iedere keer met die slippende koppeling rijden was niet al te best voor de concentratie, dus tja. Volgende keer hopelijk beter.

Kijk hier voor alle foto's die er gemaakt zijn!